Zgura – suprafaţa folosită în construcţia terenurilor de tenis

Zgura este considerată pe scară largă, o suprafaţă premium.
Oamenii plătesc pentru a utiliza această suprafaţă chiar şi atunci când suprafeţele hard sunt disponibile gratuit. Caracteristica ce aduce cea mai mare valoare zgurei, este catifelarea; absoarbe o cantitate semnificativă de şoc la fiecare pas, reducând stresul cumulativ de pe articulaţiile picioarelor jucătorilor. Mulţi jucători se bucură, de asemenea, de ritmul lent pe care îl oferă aceste pardoseli, deoarece le oferă mai mult timp pentru a ajunge la fiecare minge trimisă de adversar.


Încetinirea balonului pe suprafaţa de zgură reduce, de asemenea, forţa de impact împotriva rachetei, compensând oarecum stresul braţelor.
Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi răbdarea şi capacitatea de a gândi o lovitură înainte, jocul pe zgură vă ajută la acest lucru. Prevalenţa terenurilor de zgură tinde să coincidă cu căldură şi umiditatea climei. Zgura este mult mai rece sub un soare fierbinte decât este un teren cu suprafaţă hard.

Zgura are reputația de a fi cea mai bună suprafață pentru a-ți îmbunătăți jocul, pentru că fiecare punct jucat trebuie să fie câștigat. Jucătorii care își petrec timpul lucrând la abilitățile lor pe zgură sunt cunoscuți că au lovituri consistente, rezistență fizică și mentală și un joc tactic eficient.

Există o varietate de diferite terenuri de zgură şi culorile zgurei înseamnă că sunt realizate din materiale diferite. Terenurile din zgură roşie sunt realizate din cărămidă pisată şi şist, terenuri din zgură verde folosesc bazalt zdrobit, terenurile din zgură albastre sunt realizate din cărămidă zdrobit, iar terenurile din zgură gri sunt realizate din zgură naturală de sol. Aceasta afectează modul în care mingea se învârte şi este returnată.

Atlas Sport a realizat de-a lungul timpului mai multe proiecte de construcţie terenuri de tenis din zgură.

Un exemplu in acest sens este beneficiarul Gedeon Richter din Corunca, MS, pentru proiectul

“Reabilitare Pistă de Atletism și Teren de Tenis cu Zgură”. Aici puteţi vedea mai multe imagini ale proiectului:  https://www.atlassport.ro/project/corunca-ms/
Terenurile de tenis din zgură se pretează atât spaţiilor interioare cât şi celor în aer liber, pentru amatori dar şi pentru profesionişti.

 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!