Zgura – suprafaţa folosită în construcţia terenurilor de tenis

Zgura este considerată pe scară largă, o suprafaţă premium.
Oamenii plătesc pentru a utiliza această suprafaţă chiar şi atunci când suprafeţele hard sunt disponibile gratuit. Caracteristica ce aduce cea mai mare valoare zgurei, este catifelarea; absoarbe o cantitate semnificativă de şoc la fiecare pas, reducând stresul cumulativ de pe articulaţiile picioarelor jucătorilor. Mulţi jucători se bucură, de asemenea, de ritmul lent pe care îl oferă aceste pardoseli, deoarece le oferă mai mult timp pentru a ajunge la fiecare minge trimisă de adversar.


Încetinirea balonului pe suprafaţa de zgură reduce, de asemenea, forţa de impact împotriva rachetei, compensând oarecum stresul braţelor.
Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi răbdarea şi capacitatea de a gândi o lovitură înainte, jocul pe zgură vă ajută la acest lucru. Prevalenţa terenurilor de zgură tinde să coincidă cu căldură şi umiditatea climei. Zgura este mult mai rece sub un soare fierbinte decât este un teren cu suprafaţă hard.

Deşi chiar şi cea mai bună suprafaţă de zgură va dura cel puţin o oră să se usuce, după o ploaie, aceasta este de departe cea mai sigură suprafaţă pe care se poate juca tenis.
Suprafeţele hard ajung foarte periculoase atunci când sunt doar puţin umede, iar gazonul este mai rău.

Zgura are reputația de a fi cea mai bună suprafață pentru a-ți îmbunătăți jocul, pentru că fiecare punct jucat trebuie să fie câștigat. Jucătorii care își petrec timpul lucrând la abilitățile lor pe zgură sunt cunoscuți că au lovituri consistente, rezistență fizică și mentală și un joc tactic eficient.

Există o varietate de diferite terenuri de zgură şi culorile zgurei înseamnă că sunt realizate din materiale diferite. Terenurile din zgură roşie sunt realizate din cărămidă pisată şi şist, terenuri din zgură verde folosesc bazalt zdrobit, terenurile din zgură albastre sunt realizate din cărămidă zdrobit, iar terenurile din zgură gri sunt realizate din zgură naturală de sol. Aceasta afectează modul în care mingea se învârte şi este returnată.

Atlas Sport a realizat de-a lungul timpului mai multe proiecte de construcţie terenuri de tenis din zgură.

Un exemplu in acest sens este beneficiarul Gedeon Richter din Corunca, MS, pentru proiectul

“Reabilitare Pistă de Atletism și Teren de Tenis cu Zgură”. Aici puteţi vedea mai multe imagini ale proiectului:  https://www.atlassport.ro/project/corunca-ms/
Terenurile de tenis din zgură se pretează atât spaţiilor interioare cât şi celor în aer liber, pentru amatori dar şi pentru profesionişti.

 

Lasă un răspuns.

terenuri sportive sintetice video Tribuna terenuri tenis gazon artificial terenuri de tenis terenuri tenis curte terenuri sport tartan terenuri fotbal terenurile de tenis volei copii udare gazon tipuri piste utilaje intretinere gazon sintetic terenuri de sport usamv cluj napoca terenuri multisport terenuri tenis terenuri tenis gazon sintetic terenuri lut vestiare sportive volei interior tribune sportive terenuri sintetice volei pe plaja tip pardoseli sportive zgura terenuri tenis parchet UEFA umplutura teren de sport umplutura teren sport tribune terenuri sportive beton terenuri de tenis din zgura unde alergam in bucuresti umplutura teren sportiv terenuri sport terenuri sportive minifotbal terenuri sportive volei terenuri multifunctionale terenuri sport gazon sintetic terenuri minifotbal terenuri multisport scoli terenuri de tenis gazon artificial terenuri de tenis renumite