Tendințe de proiectare în complexele sportive de baschet

Instalațiile sportive moderne sunt concepute cu flexibilitate și utilizare polivalentă in minte. Acestea oferă un mediu adecvat pentru diverse activități atletice și servesc ca centre comunitare – pe lângă terenurile principale. Complexele sportive de baschet se transformă, de asemenea, în centre de agrement, cu adaptări polivalente.
Ajustările simple în proiectarea instalației sportive permit transformarea unui teren de baschet într-o sală de sport care poate găzdui, de asemenea, volei, tenis de interior și diverse alte activități atletice. Tehnologia modernă face posibilă transformarea terenurilor de baschet într-o instalație sportivă polivalentă. Multe mecanisme diferite și structuri  oferă mijloacele pentru a realiza această conversie:

cercuri retractabile atârnate de tavan;
stâlpi telescopici care se retrag în pardoseala sau se pliază
tabele de marcaj portabile cu controlere wireless; etc.

Mai mult decât atât, delimitatoarele oferă facilități sportive moderne, cu posibilitatea de a găzdui mai multe evenimente și turnee în același timp (împărțirea unui teren de baschet de dimensiuni profesionale permite, de asemenea, practici și jocuri în liga de juniori).
Inutil să spunem, înmulțirea utilizărilor unui complex sportiv mărit își mărește funcționalitatea și rentabilitatea.

Aspect
In trecut, salile sportive de interior aveau un aspect de ciment, cu tavane expuse, fără (sau foarte puține) ferestre și pardoseli de slaba calitate cu marcaje pictate în culori primare. Nu numai că acest design este neinventiv și neatrăgător, dar nu este, de asemenea, eficient din punct de vedere energetic și care afectează mediul.

În zilele noastre, aspectul plictisitor al instalațiilor sportive este înlocuit de fațade spectaculoase și design-uri creative.
Centrele atletice arată integrat cu mediul natural și construit care îi înconjoară și au o mulțime de fleruri artistice și teme de culori variate.

Tendința de mai multă culoare în complexele sportive este destul de evidentă în salilede baschet – echipele sportive profesionale adaugă de mult logo-uri pe terenurile lor, dar echipele de baschet au împins recent limitele culorii pentru a face declarații artistice îndrăznețe.

Concentrați-vă pe experiența spectatorilor
Pe lângă faptul că oferă un mediu sigur, confortabil și stimulant pentru activitățile sportive interioare, proiectanții și proprietarii de instalații atletice urmăresc, de asemenea, să satisfacă foamea spectatorilor pentru o experiență plăcută. Așteptările oamenilor cu privire la ceea ce ar trebui să ofere un complex sportiv au crescut considerabil de-a lungul anilor – acum fanii solicită nu numai o vedere spectaculoasă și o experiență sportivă autentică, ci și un mediu confortabil și diverse oportunități recreative și de socializare.

Prin urmare, este necesar ca în zilele noastre, facilitățile sportive să planifice o parcare amplă și locuri confortabile, o varietate de facilități speciale și o mulțime de caracteristici de vârf.

Lasă un răspuns.