Importanța infill-ului pentru terenurile sportive

Când vine vorba de gazon sintetic, nivelurile de umplere joacă un rol important în protecția terenului și în performanța generală. Infillul sau umplutura este de obicei din cauciuc și este utilizată pentru a crea un aspect mai somptuos, realist, precum și un teren cu impact redus, elastic și rezistent.
De asemenea, infillul ajută la protejarea suportului împotriva expunerii la UV, ceea ce poate provoca ruperea, despicarea, decolorarea sau subțierea gazonului.
Este incredibil de important să verificați nivelurile de umplere și să le mențineți corespunzător pentru a asigura condiții optime de joc pe gazon.
Asigurarea umplerii în profunzime a stratului și compactarea sunt componente importante pentru suportul, performanța mingii și siguranța jucătorului.

Pe terenurile cu gazon artificial se pierd aproape 5% din infill-urile anuale. Reumplerea poate ajuta la consolidarea suprafeței de joc. Terenurile se pot compacta în timp, motiv pentru care se recomandă ca decompararea să fie efectuată anual.
Este important să vă asigurați că nivelul de umplere este menținut corespunzător din mai multe motive.
În general, previne vătămările, oferă o poziție sigură și adecvată a piciorului și îmbunătățește performanța mingii. Există numeroase modalități de a menține nivelurile de infill să rămână acolo unde ar trebui. Cu atât suprafața este mai dură, cu atât mai multă forță se întoarce la atlet în timpul jocului.

Lasă un răspuns.