Alegerea suprafețelor pentru terenurile sportive

Alegerea suprafețelor pentru terenurile sportive

Alegerea suprafețelor potrivite pentru terenul sportiv poate fi o perspectivă descurajantă. În plus față de necesitatea de a lua în considerare limitele disponibile pentru spațiu și buget, este necesar, de asemenea, să se asigure că suprafețele de teren ale sportului pe care îl alegeți, au caracteristicile potrivite pentru sportul pe care intenționați să-l practicați.

Caracteristicile suprafețelor sportive

O pistă de atletism sau o sală de gimnastică, de exemplu, ar trebui să aibă caracteristici diferite față de un teren destinat să găzduiască sporturi cu minge. Mai mult, sporturile cu minge diferite vor necesita, de asemenea, diferite seturi de caracteristici în ceea ce privește săritura, viteza de joc etc.
Fotbalul sau terenurile de rugby, de exemplu, ar trebui să fie foarte diferite de terenurile de tenis.

Standarde și instrucțiuni

Suprafețele terenurilor sportive vor trebui să respecte standarde specifice, în funcție de destinația dorită.
O suprafață de tenis destinată competițiilor naționale sau internaționale, de exemplu, ar trebui să respecte standardele stabilite de ITF (Federația Internațională de Tenis).

Mărimea contează

Acest lucru nu se aplică numai suprafețelor caracteristice, ci și dimensiunilor terenurilor.  În timp ce terenurile de tenis  pentru recreere, de exemplu, nu ar trebui să fie mai mari de 33,53 m x 16,45 m, dimensiunea minimă recomandată este de 34,75 m x 17,07 m. În cazul terenurilor destinate utilizării competitive, dimensiunea minimă recomandată (LTA) ar fi 36,57 m x 18,29 m.

Suprafețe pentru terenuri sportive Atlas Sport

Oferind o gamă largă de suprafețe, de la gazon sintetic, la tartan, zgură și acrilice suntem conștienți de problemele cu care se confruntă clienții noștri atunci când vine vorba de alegerea unei suprafețe.
Serviciile noastre includ consultanță gratuită, vizite la fața locului; informații tehnice gratuite și, bineînțeles, o ofertă imbatabilă.

Lasă un răspuns.