Avantajul sportiv al terenului de sport cu gazon sintetic

Gazonul artificial a fost conceput pentru sport. Încă de la început, acoperirea sintetică a suprafeței sportive a fost adoptată nu numai de organizațiile sportive din întreaga lume, ci a fost adoptată și de proprietarii de case, de proprietarii de afaceri și de organizațiile interesate de reducerea deșeurilor. De ce?
Gazonul artificial este cunoscut ca fiind un ajutor în economirea timpului, banilor și apei, dar de ce organizațiile sportive îl utilizează?
Astăzi, vom dezvălui câteva dintre avantajele acestuia dintr-o perspectivă atletică. Haideți să aruncăm o privire …

Terenul sportiv cu gazon sintetic este proiectat ca o suprafață sportivă durabilă
În zilele noastre, este ceva obisbuit să vezi gazon sintetic în curtea vecinilor, dar, de fapt, acesta a fost inițial conceput pentru utilizarea în domeniul sportului. În 1964, a fost inventat primul gen de gazon artificial, numit “Chemgrass “. Acesta fost folosit pentru prima dată în Astrodome în 1966, însă nu a rezistat, datorită faptului că acoperământul semi-transparent nu a lăsat suficientă lumină să pătrundă, iar iarba care a fost instalată inițial a “murit” în câteva luni.
În timp ce primul gazon sintetic a avut și el dedficientele lui,  acesta a pregătit terenul pentru dezvoltarea și utilizarea unor noi și mai bune tipuri de gazon artificial în domeniul sportiv.

Nu are nevoie de întreținere atât de mare


Nu este un secret faptul că gazonul necesită întreținere. În curtea din spatele casei, puteți petrece zile în șir având grijă de gazonul natural, de la de reînnoire, la udare și cosire. Când acest gazon este folosit pentru sport, poate fi dificil să țineti pasul cu nevoile gazonului. Trebuie să fie udat frecvent pentru a fi sănătos și pentru a crește la o lungime decentă, astfel încât să poată fi jucat confortabil pe el. Pe lângă aceasta, ar putea fi nevoie de înlocuirea frecventă datorită uzurii pe care o primește în mod regulat.

Păstrarea gazonului în stare excelentă este o muncă atât de exigentă încât puteți obține o diplomă în acest domneniu. Deoarece este un loc atât de solicitant, multe centre sportive aleg să înlocuiască pur și simplu gazonul natural cu gazon sintetic. Un teren sintetic de sport de bună calitate ar putea dura până la 15 ani, ceea ce înseamnă că este nevoie de aproape zero întreținere pentru păstrarea acestuia în formă.

Terenul sportiv cu gazon sintetic este mai sigur
Unii fani ai sportului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că gazonul sintetic nu este la fel de sigur că gazonul natural. În trecut, acest lucru poate fi o preocupare serioasă. Anterior, gazonul a fost mai dur și mai greu decât gazonul folosit astăzi. Asta înseamnă că ar putea fi mai alunecos și ar provoca mai multe daune dacă un jucător ar cădea pe el.
Totuși, gazonul modern are o calitate mult mai bună. Gazonul artificial sintetic este la fel de sigur că și gazonul natural. Toate gazoanele sunt acum testate riguros pentru a se asigura că nu vor face rău jucatorilor.
Pe lângă aceasta, gazonul artificial poate crește timpul în care poate fi folosit. Acest lucru se datorează faptului că acesta poate fi folosit în orice fel de vreme, fără riscul deteriorării suprafeței sau rănirii jucătorului. Acestea poate fi de asemenea folosit la câteva ore după instalare, spre deosebire de gazonul obișnuit. Acesta este un avantaj pentru centrele sportive care se tem să piardă profituri atunci când își înlocuiesc gazonul.

Gazonul sintetic este potrivit pentru aproape orice sport


Cel mai bun lucru despre gazonul sintetic modern este că poate fi folosit în aproape orice sport la care vă puteți gândi. Cele mai comune sporturi pe care se folosește sunt baseballul și fotbalul, dar și multe alte sporturi îl folosesc. La Cupa Mondială de Fotbal a Femeilor din 2015, sportivii au spus că nu există nici o diferență sau performanță, între gazonul natural și gazonul artificial.
Acest lucru se datorează faptului că puteți comanda gazon sintetic pentru a se potrivi personalizat sportului pentru care doriți să-l utilizați. Acesta vine în tot felul de lungimi, texturi și chiar culori, astfel încât să puteți obține exact ceea ce aveți nevoie.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!