Ce trebuie evitat atunci când instalați gazonul artificial?

Gazonul artificial este popular datorită cerințelor reduse de întreținere. Deși este comun să vedem acest tip de gazon pe terenurile de sport, mulți oameni aleg să instaleze gazon artificial în curtea lor, în detrimentul celui natural. Gazonul artificial este o formă de iarbă sintetică, realizat din diverse fibre sintetice. Acesta este conceput să semene cu gazon real. Există câteva lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când instalați gazon artificial.

Planificarea necorespunzătoare


Una dintre cele mai costisitoare greșeli pe care le puteți face neplanificarea pentru instalare. Veți avea nevoie de o varietate de unelte, cum ar fi: o mătură, o greblă, o lopată, un tăietor de țevi, nisip, un adeziv uscat rapid și un agregat zdrobit. Când achiziționați gazonul artificial, producătorul va avea o listă de materiale care vor fi necesare pentru fiecare marcă. Asigurați-vă că aveți timp să citiți acest lucru pentru a evita lipsa vreunui material. Acest lucru nu vă poate costa doar timp prețios în procesul de instalare, poate duce la dureri de cap mai mari dacă trebuie repetat un pas sau ați achiziționat materiale greșite.

Drenaj slab
În funcție de climă și de cantitatea de ploaie pe care o aveți în zona dvs., cerințele de drenare vor fi diferite pentru toată lumea. Dacă nu folosiți o metodă adecvată de drenare pentru gazonul artificial, pot apărea mai mult decât probleme estetice. Dacă apa nu este scursă, vă puteți confrunta cu mucegai, putregai și alte probleme. Trebuie să vă asigurați că studiați ce agregate sunt cele mai bune de utilizat ca bază în zona dvs. și asigurați-vă că țineți cont de umiditate când achiziționați materialul de bază.

Măsurători imprecise


Majoritatea oamenilor presupun că trebuie să măsoare și să comande doar puțin peste măsurătorile pe care le obțin. Totuși, trebuie să știți că întotdeauna, ar trebui să comandați mai multe gazon decât ați măsurat inițial. Dar, în primul rând, trebuie să vă asigurați că măsurati cu exactitate. Nu încercați să salvați câțiva lei, măsurand puțin. Acest lucru va duce la o cantitate inexactă de gazon și terenul sau curtea dvs. va arăta ciudat dacă nu este suficient gazon pentru a-l acoperi.

Achiziții multiple
Mulți oameni își vor instala gazonul în secțiuni în loc să facă totul odată. Chiar dacă alegeți să mergeți pe acest traseu, este important să continuați și să comandați TOT gazonul de care aveți nevoie deodată. Motivul este că varianta de culoare pe care o alegeți poate fi diferită între loturi. La fel ca în cazul vopselei sau tapetului, culoarea poate fi ușor diferită, chiar și în același produs, când vine din diferite loturi. În timp ce este posibil să nu observați varianta de culoare la început, atunci când instalați tot gazonul va fi vizibil pe o scară mai mare.

Considerații privind siguranța
Gazonul artificial are propriul său set unic de considerații de sigurantă. Trebuie să știți pentru ce scop veți folosiți gazonul. În timp ce vătămările nu vor avea loc la fel de des în timp ce jucați sport pe gazon artificial, temperatura terenului sau a curții poate fi drastic diferită de cea pe care v-ați aștepta să o vedeți pe un teren cu gazon natural. Temperatura suprafeței gazonului artificial poate fi cu 15 grade mai mare decât temperatura exterioară. Aceasta înseamnă că într-o zi cu 32 de grade, temperatura terenului dvs. poate fi de până la 65 de grade.

Gazonul artificial modern este sigur în ceea ce privește produsul în sine. Dacă utilizați un gazon vechi, trebuie să știți din ce a fost făcut. În cele mai vechi producții, gazonul artificial era realizat din anvelope vechi. Într-o zi fierbinte, substanțele chimice din aceste materiale pot fi eliberate și pot provoca probleme de sănătate. Cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este să vă asigurați că achiziționați cea mai recentă tehnologie în gazonul artificial.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!