SPECIALIST VIDEO: Cel mai ieftin sau cel mai bun teren de sport?


Astăzi vom analiza dacă merită să construiesc cel mai ieftin teren de sport sau cel mai bun?
Clienţii noştrii variază de la corporaţii din top 10 cele mai mari firme din România, autorităţi locale, universităţi, şcoli, până la antreprenori sau persoane fizice pasionate de sport care realizează un teren de sport strict pentru uz personal.

INDIFERENT în care categorie se află, toţi clienţii noştrii îşi doresc aceleaşi lucruri de la terenul lor de sport:
– să fie un proiect de calitate (realizat de către specialişti, din cele mai bune materiale)
– să fie durabil, să reziste în orice condiţii de vreme sau utilizare
– să necesite cât mai puţină întreţinere
– să arate frumos în ansamblul lui
– practic să poată practica sportul preferat oricând, oricât şi pentru mulţi ani după inaugurare

Cred că şi aşteptările dumneavoastră sunt aceleaşi, indiferent de scopul pentru care doriţi să realizaţi terenul de sport.
Din experienţa mea, de câte ori am ales cea mai ieftină soluţie, de fiecare dată am regretat decizia (de la achiziţia unui produs/serviciu de câteva sute de euro până la achiziţii de zeci de mii de euro) – când am ales soluţia cea mai ieftină rezultatul a fost de obicei o mare dezamăgire cu produsul/serviciul achiziţionat. ACUM caut mai degrabă soluţia cea mai bună pe care o găsesc şi sunt dispus să plătesc un preţ corect.

Revenind la terenurile de sport – noi avem experienţă cu terenuri de sport care după 10 ani de la predare clienţii noştrii încă le utilizează regulat – şi nu au făcut nici o intervenţie şi nici o reparaţie la ele în 10 ani. Însă am văzut şi terenuri (pe care nu le-am realizat noi) care după 6 luni s-au prăbuşit, s-au denivelat, s-au deteriorat atât de tare încât au rămas neutilizabile, abandonate încă din primul an de utilizare.

Prin urmare, noi am decis în urmă cu mult timp că vom încerca întotdeauna să realizăm cele mai bune terenuri posibile pentru clienţii noştrii. Nu încercăm să realizăm cele mai ieftine proiecte, ci cele mai bune! Dacă am încerca să le facem mai ieftine, ar fi foarte simplu – calitatea materialelor, cantitatea materialelor utilizate, am lucra cu echipe nespecializate (mâna de lucru mai ieftină) – însă durabilitatea şi calitatea ar scădea şi ele dramatic.
Noi credem că este mai uşor să explicăm 1 dată preţul, decât să explicăm în fiecare lună de ce clientul are probleme cu terenul de sport şi că nu avem cum să le reparăm.

Prin urmare, ţinta noastră este întotdeauna să realizăm cele mai bune, cele mai frumoase, cele mai durabile proiecte posibile, utilizând cele mai bune materiale şi în cantităţi care să ne asigure durabilitatea proiectului, lucrând doar cu specialişti care construiesc baze sportive zi de zi. Facem toate aceste lucruri cu încăpăţânare – de multe ori am refuzat proiecte unde clientul dorea să fie ieftin ieftin ieftin – noi nu dorim să ne punem sigla pe terenuri de sport care să reziste 2 ani de zile. Dacă se doreşte doar ieftin, întotdeauna vor fi materiale slabe mai ieftine, întotdeauna vor fi echipe neprofesioniste mai ieftine, întotdeauna se va găsi o soluţie mai ieftină de moment. Însă când realizaţi o investiţie pentru mulţi ani, mult mai important este costul total, decât preţul de achizite.

De exemplu: doriţi să realizaţi o bază sportivă şi primiţi o ofertă de 50.000 euro de la o firmă profesionistă, cu 5 ani garanţie şi 10 ani durată de viaţă fără intervenţii majore. Aveţi un cost de ~50.000 euro pe 10 ani.
Găsiţi o altă ofertă care vă realizează baza sportivă cu 40.000 euro – din materiale şi tehnologii mai economice pentru moment; însă după 2 ani trebuie să investiţi încă 10.000 euro în remedieri. După încă 2 ani trebuie să investiţi încă 5.000 euro. După încă 2 ani trebuie să înlocuiţi suprafaţă de joc şi vă costă 15-20.000 euro. În anul 6 aţi ajuns la 75.000 e investiţie şi încă aveţi de mers 4 ani… Înţelegeţi ideea. Este mult mai rentabil, mai economic şi mai comod să realizaţi un proiect bun de la început, decât să realizaţi cel mai ieftin proiect posibil şi apoi să vă chinuiţi şi să vă enervaţi în fiecare an cu diferite probleme.

Prin urmare, sfatul meu în urma analizării a sute de proiecte este să realizaţi cel mai bun teren de sport pe care îl puteţi realiza şi să căutaţi că să plătiţi un preţ corect. Veţi fi în final mai fericit şi mai câştigat din toate punctele de vedere. Pe curând!

2 Commentarii

  1. Tichindelean

    in data de 07/12/2019 la 12:45 pm - Răspunde

    De cîți bani e nevoie pentru un teren de tenis, simplu, adică ptr joc la individual.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!