Care este durata de viaţă a pistei de alergare?

Suntem întrebaţi de multe ori despre durata de viaţă a unei piste de alergare.
Majoritatea celor care pun această întrebare iau în considerare doar suprafaţă sintetică, dar există şi alte componente importante care trebuie luate în considerare atunci când se estimează longevitatea maximă a pistei de alergat, iar dacă veţi trece peste aceste aspecte veţi compromite grav investiţia. Iată 4 variabile care vor afecta foarte mult întrebarea de mai sus:

1. Cunoaşteţi toate cele 4 componente critice = Va dura 20-30 de ani.
Dacă substructura, adică drenajul, baza de piatră şi asfaltul cu laser, sunt proiectate şi construite corespunzător şi o suprafaţă sintetică poliuretanică de înaltă calitate este instalată corect, o pistă de alergare atletică poate dura 20-30 de ani cu întreţinere corespunzătoare.

2. Suprafaţă de calitate + Substructură slabă = EŞEC
Dacă substructura a fost proiectată şi/sau construită prost, indiferent de calitatea suprafeţei pe care o alegeţi sau cât de bine este instalată, pista de alergare va eşua prematur – posibil în primii câţiva ani, ducând la crăpare sau mai rău.

3. Structură de calitate + Suprafaţă slabă = EŞEC
Dacă suprafaţa pistei de alergat a fost slab instalată, dar substructura a fost proiectată şi construită bine, suprafaţa acesteia va eşua prematur, eventual în primii câţiva ani.

4. Punctul esenţial pentru maximizarea longevităţii pistei de alergat este asigurarea faptului că construcţia substructurii trebuie să fie corect instalată şi sistemul de poliuretan trebuie să fie instalat corespunzător.

5. Alte variabile care se pun în joc sunt climatul, practicile de întreţinere ale terenului, degradarea UV, ciclurile de îngheţ-dezgheţ şi construcţia de proastă calitate, toate acestea putând reduce în mod semnificativ longevitatea unei piste de alergare la câţiva ani înainte de apariţia problemelor. Dacă este bine construită, longevitatea pistei de alergat ar putea fi de 2-3 decenii, cu o întreţinere adecvată.
Dacă infrastructura este bine construită, suprafaţa pistei de alergat aleasă va avea un impact mare asupra duratei acesteia. O pistă de latex bine construită, comparativ cu o pistă poliuretanică de înaltă calitate, ar putea avea o diferenţă de longevitate pe parcursul a 10-20 de ani. Este cu adevărat imperativ să găsiţi un designer cu experienţă să vă construiască pistă de alergat, care oferă o garanţie de calitate pentru pista dumneavoastră. Aceasta ar putea însemna diferenţa dintre pistele care rezistă de la 1 an la 20+ ani.

Lasă un răspuns.