Complex Sportiv: Tenis, Fotbal și Baschet – Mallnitz, Austria

Beneficiar: ALES LONE STAR INVESTMENT LTD

Sportul și educația fizică contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică, armonioasă, la menținerea stării de sănătate la cote optime, precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen scurt, mediu și lung sunt foarte însemnate. Având în vedere faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de activități statice (computer, filme etc) în detrimentul celor care implică sport și mișcare, este necesară implementarea unor măsuri care să contribuie la atragerea tinerilor către activitățile sportive.
De aceea, amenajarea unei baze sportive multifuncționale care cuprinde terenuri de fotbal, baschet și tenis în aer liber, în condiții calitative ridicate și care oferă o siguranță maxima practicanților este oportună și prezintă multiple avantaje:
– asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea baschetului – un sport care atrage din ce in ce mai mulți tineri;
– asigurarea atragerii tinerilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare prin crearea unor terenuri de sport la nivelul celor mai ridicate standarde existente în domeniu;
– adăugarea unui plus de valoare însemnat pentru complexul sportiv prin crearea unor terenuri de sport în aer liber cu un impact vizual plăcut, în condiții calitative ridicate, cu o durată de viață mare și cu costuri de exploatare foarte reduse.

Baza sportivă multifuncțională din localitatea Mallnitz a fost construită la dimensiunile solicitate de catre beneficiar și cuprinde terenuri de : baschet, tenis, fotbal, volei si badminton .

1. TERENUL DE TENIS
Terenul de tenis are 24m x 11m dimensiuni în interiorul liniilor de joc, diferența până la 30m x 15m fiind considerată ca și suprafață de siguranță. Ca dotări, terenul de tenis a fost dotat cu stâlpi și fileu pentru tenis, demontabili. Gazonul artificial al terenului este de culoarea roșie iar in exterior culoare verde.

2. TERENUL DE FOTBAL / HANDBAL
Terenul de minifotbal are 26m x 16m dimensiuni în interiorul liniilor de joc, cu un spațiu de siguranță de aproximativ 1m pe laturi respectiv 1,5m în spatele porților; ceea ce conduce la dimensiunile totale ale terenului de 29m x 18m.
Terenul este realizat cu gazon sintetic special destinat jocului de fotbal, de înaltă performanță. S-a optat pentru un gazon sintetic cu nisip cuarțos și granule de cauciuc, respectându-se normele europene. Sportul principal care poate fi practicat este în special minifotbalul, cu posibilitatea de a găzdui si jocul de handbal. Ca dotări sportive, terenul sintetic de minifotbal este dotat cu 2 porți de minifotbal/ handbal, cu dimensiunile de 3m x 2m, dotate cu plasă.

3. TERENUL DE BASCHET
Terenul de baschet are 20m x 10m dimensiuni în interiorul liniilor de joc, cu un spațiu de siguranța de 1m în fiecare direcție pe laterale și în spatele liniilor de fund, ceea ce conduce la dimensiunile totale de 22m x 12m.
Terenul este realizat cu gazon sintetic de înaltă performanță, s-a ținut cont de densitatea firelor de gazon și de duritatea la impact, sportul practicat fiind în special baschetul, cu posibilitatea de a găzdui și jocul de volei/badminton. Ca dotări sportive, terenul de baschet este dotat cu 2 sisteme de baschet reglabile pe înălțime și plasă pentru coșurile de baschet. Terenul este împrejmuit cu gard pe 4 laturi, având stâlpi de susținere cu înălțimea de 2m pe lateral, iar la capetele terenului vor fi stâlpi și gard de 4m având plasă metalică până la 2m, iar până la înălțimea finală s-a folosit plasă din polietilenă. Sistemele de baschet sunt rezistente, bine fixate și ancorate în pământ și rezistă la temperaturile exterioare. Pentru siguranța copiilor, stâlpii de la coșurile de baschet au fost montate în afara terenului și doar panourile pătrund pe teren, pentru protecția împotriva accidentelor.

Toate marcajele gazonului sintetic sunt de culoare alba, asigurând în acest fel contrastul necesar desfășurării în condiții optime a activităților sportive. Terenurile de sport care alcătuiesc baza sportivă multifuncțională de la Mallnitz au fost trasate conform regulamentului si normelor sportive.
Prin dotarea construită, se realizează la nivel ridicat programul educației fizice, mișcării și sportului. Noile amenajări ridică calitatea cadrului constructiv, contribuind la creșterea nivelului ambiental al bazei sportive multifuncționale, unde se desfășoară deja activități direct în natură. Aici lucrează împreună dorința de întrecere, de competiție și de ce nu, de afirmare.

Acest complex sportiv din localitatea Mallnitz, Austria a fost prima lucrare de acest gen a echipei Atlas Sport în afara țării noastre și putem spune cu zâmbetul pe buze că este un succes garantat pe piața europeană! Beneficiarul bazei sportive multifuncționale din Mallnitz poate confirma acest lucru.

Un comentariu

  1. Ciprian Lupu

    in data de 12/12/2014 la 10:14 am - Răspunde

    Extrem de frumoasa zona si lucrarea la terenurile sportive , se vede ca sunt de o foarte mare calitate. Succes in continuare!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!