Construcţie bază sportivă cu teren sintetic, Sântimbru, ALBA

În comuna Sântimbru, din judeţul Alba, a fost inaugurată unul dintre cele mai moderne baze sportive din judeţ. Aceasta a fost construită cu intenţia de a putea fi utilizată de către toţi aceia care îşi doresc să practice sportul rege, în condiţii sigure şi avantajoase.
Costurile totale ale aceste investiţii ajuns la suma de aproximativ 342919.23 lei cu TVA. Având în vedere că există mulţi tineri pasionaţi de fotbal în comună, investiţia s-a meritat pe deplin. După inaugurare, toţi jucătorii s-au declarat mulţumiţi de condiţiile de joc, pe care terenul sintetic le oferă.

Construire Bază Sportivă cu gazon sintetic

Terenul sportiv construit în Sântimbru, prezintă următoarele dimensiuni: 44.00 x 22.00 m.

Împrejmuirea terenului are următoarele dimensiuni: 48.30 x 24.30 m în plan şi 6 m înălţime. Împrejmuirea s-a realizat din stâlpi metalici (ţeavă Ø 76 x 4 mm) contravantuiti la colţuri şi la mijloc pe latura lungă.
Între aceştia se vor monta pe laturile scurte panouri rigide din sârmă zincată sudată cu Ø 5 mm dublate pe o deschidere de 10 m în spatele porţilor de o plasă textilă din polipropilenă cu grosime fir de 2,3 mm şi ochiuri de 100 x 100 mm.
Cele două laturi lungi au fost închise cu plasă împletită din sârmă zincată de Ø 2,8 mm cu ochiuri de 50 x 50 mm. În dreptul vestiarelor s-a prevăzut o poartă cu lăţimea de 1,0 m, realizată din cadru metalic şi panou din sârmă.
Suprafaţa terenului de sport s-a realizat din gazon sintetic cu lungimea firului de 57 mm, urmând ca după montare doar cca 15% din fir să rămână liber. Acest gazon sintetic se va monta pe un pat de nisip compactat încadrat perimetral de o bordură din beton armat.

Construire Bază Sportivă cu gazon sintetic
Sub stratul de nisip s-a aşternut un strat de şorţ care va asigura drenajul, realizându-se şanţuri umplute cu şorţ la cca 4 m distanţă între ele la o adâncime de 50 cm sub stratul de şorţ. Acest strat filtrant de şorţ monogranular s-a aşternut peste un strat de pietriş compactat. Pentru stratul suport al gazonului s-a asigurat un grad de compactare de minim 96 %. Pentru realizarea terenului de sport s-au executat lucrări de terasamente datorită pantei terenului conform planşelor şi listelor de cantităţi.

Structura de rezistenţă
Infrastructura terenului de sport este alcătuită din ansamblul fundaţie tip bloc de beton simplu şi o centură de fundare perimetrale din beton armat care formează un sistem spaţial rigid.

Stâlpii de metal instalaţi sunt realizaţi din ţeavă rotundă înglobaţi în blocurile de fundare, dispuşi perimetral şi legaţi între ei prin rigle de metal din ţeavă.

Instalaţii: S-a realizat o instalaţie electrică exterioară pentru a se asigura iluminatul terenului de sport.
Alimentarea cu energie electrică se face din reţeaua CONEL într-o firidă de branşament. Din tabloul general de distribuţie se alimentează celelalte tablouri secundare.

Circuitul ce alimentează instalaţia de nocturnă este alcătuit din cablu armat CYABY 3 X 2.5 mm, montat îngropat în pământ sub limita de îngheţ. Cablul urcă la nivelul corpurilor de iluminat pe stâlpul de susţinere pe care se va monta un tablou etanş IP 54.
Alimentarea cu energie electrică se va efectua în primă fază de la firidă de branşament prin intermediul tabloului electric etanş, montat pe stâlp. În tablou s-a montat întrerupătorul ce comandă iluminatul terenului.
Pentru iluminat se vor folosi corpuri de reflectoare HQI-250W.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!