Cum a schimbat tehnologia LED iluminatul sportiv?

În ultimii 7 ani, cel puțin trei stadioane de fotbal NFL, două stadioane de fotbal de clasa I și o arenă de hochei NHL au trecut la iluminatul cu LED-uri. Tendințele din industrie sugerează că și alte stadioane și arene, atât în Statele Unite cât și pe plan internațional, vor urma în curând. Pe măsură ce sporturile în sine au crescut și au evoluat, luminile sportive folosite pentru iluminarea terenurilor de joc au evoluat odată cu acestea. În orice caz, tehnologia LED-urilor schimbă iluminatul sportiv pentru un beneficiu mai mare al sportivilor și al spectatorilor.
Iluminarea artificială nu a fost o problemă atunci când competiția atletică a fost limitată la lumina zilei. Apariția halogenului metalic și a iluminatului sportiv cu sodiu de înaltă presiune a făcut posibile competițiile de seară. Cerințele impuse de radiodifuzorii de televiziune au împins aceste tehnologii la limitele lor. Acesta a fost momentul în care iluminatul sportiv cu LED a luat locul iluminatului tradițional.


Flexibilitatea dinamică a iluminării sportive cu LED permite operatorilor din stadion și arena să utilizeze facilitățile pentru mai multe tipuri diferite de evenimente. Luminile LED pot fi utilizate pentru iluminarea completă aproape imediat după pornire. Luminile pot fi menținute cât timp este nevoie, fără întârzieri care sunt tipice pentru modelele mai vechi de iluminat sportiv. Formele mai noi de iluminat sportiv cu LED-uri pot fi, de asemenea, luminoase sau diminuate pentru a satisface nevoile diferite de antrenamente sau concursuri sportive. Nocturnele de iluminat sportiv cu LED-uri cu caracteristici diferite de împrăștiere a fasciculului și difuzoarele de lumină pot fi de asemenea combinate pentru a crea o uniformitate aproape perfectă a luminii pe o suprafață de joc, eliminând astfel umbrele sau petele întunecate care pot interfera cu calitatea unei performanțe atletice.
În cadrul evenimentelor cu obiecte în mișcare rapidă, cum ar fi hocheiul, iluminarea sportivă cu LED-uri oferă o vizibilitate fără egal și o acuitate vizuală pentru sportivi. Această iluminare poate fi reglată pentru a se potrivi strâns condițiilor de iluminare naturală, ceea ce oferă sportivilor o șansă mai bună de a reacționa la mișcări bruște și la schimbări în direcția jocului. O iluminare mai bună oferă, de asemenea, fanilor și spectatorilor, o imagine mai clară a acțiunii pe terenul de joc și îmbunătățește difuzarea evenimentului, facilitând urmărirea acțiunilor rapide de către telespecatori. Cu difuzoare avansate și iluminare indirectă, corpurile de iluminat LED reduc, de asemenea, strălucirea suprafețelor de joc sportive.
Eficiența iluminării sportive cu LED-uri, deschide, de asemenea, stadioanele și arenele la mai multe evenimente care ar putea altfel să nu fie fezabile din cauza considerentelor privind costurile de operare. O bază sportivă mare poate fi complet iluminată cu iluminare sportivă cu LED-uri în timp ce consumă mai puțîn de jumătate din energia electrică care ar fi necesară pentru alimentarea unor forme mai vechi de iluminat.

În plus, corpurile de iluminat cu LED-uri au o durată medie de 50.000 de ore, iar în unele cazuri chiar 100.000 de ore. Acest lucru reduce costurile de întreținere și înlocuire pe întreaga durată de viață a unui sistem, ceea ce face că sistemele de iluminare sportivă cu LED-uri aproape să nu necesite întreținere pe parcursul unei perioade de funcționare de 10 ani. Municipalitățile și facilitățile mai mici, care anterior nu aveau resursele necesare pentru a opera spații de eveniment, pot utiliza acum LED-uri pentru a reduce costurile și pentru a rămâne în limitele unor bugete mai limitate.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!