Cum se pregăteşte un teren sportiv pentru iarnă? – partea a II-a

Alte practici de cultivare

Dacă aveţi un teren de baseball, care este utilizat numai în sezoanele de primăvară şi vară, toamna este momentul perfect pentru a îmbunătăţi gazonul şi implicit solul şi a-l pregăti pentru perioada iernii.
Pentru terenurile sportive a căror activitate este mai intensă toamna, puteţi aştepta până la finalizarea sezonului pentru a efectua practicile de cultivare.
• Vaporizaţi şi porţionaţi terenul în timpul toamnei pentru a calma compactarea, creşte infiltrarea şi fluxul de oxigen în zona tampon. Aerificarea provoacă perturbări semnificative la suprafaţă, astfel că de multe ori cel mai bine să aşteptaţi până după sezonul de fotbal.
• Combinaţi supraînsămânţarea cu aerificarea şi porţionarea, sau orice alte practici de cultivare similare.

După terminarea sezonului

2
În funcţie de locaţia dvs., gazonul poate fi capabil să înceapă să se recupereze, dacă acesta este încă în creştere (activ). Chiar dacă creşterea gazonului s-a oprit, puteţi lua în continuare măsuri pentru a vă asigura că terenul va supravieţui iernii ce urmează.
• Scădeţi înălţimea gazonului pentru a reduce şansele de apariţie a epidemiilor de mucegai de zăpadă şi daunelor.
• Chiar dacă gazonul dvs. este în stare latentă, vaporizaţi astfel încât să nu trebuiască să vă faceţi griji cu privire la această primăvară, când terenul de sport poate fi îmbibat cu apă de la ploile de primăvară.
• Aplicarea tratementului de suprafaţă (gunoire) împreună cu aerificarea, vor îmbunătăţi, de asemenea, condiţiile terenului.
• Aplicaţi un fungicid pentru a proteja împotriva mucegaiului de zăpadă. Cereţi sfatul specialiştilor cu privire la tipul fungicidelor pe care trebuie să le utilizaţi.3
• Utilizaţi o folie/husă de protecţie care să acopere gazonul. Creşterea se referă la a crea un efect de seră, care să permită seminţelor să germineze şi gazonului să crească în timpul iernii.
Acoperiţi în special zonele de mare uzură după ce le-aţi însămânţat. Asiguraţi-vă să aplicaţi un fungicid împotriva mucegaiului de zăpadă şi amintiţi-vă că va trebui, probabil, să descoperiţi gazonul periodic, astfel încât să puteţi cosi.

Acestea sunt indicaţiile şi recomandările noastre pentru ca terenul dumneavoastră sportiv să nu aibe suferit din cauza temperaturilor şi condiţiilor meteorologice extreme. Pentru orice problemă sau informaţie cu privire la construcţia, proiectarea şi instalarea spaţiilor şi terenurilor sportive, va rugăm nu ezitaţi să ne contactaţi telefonic sau pe email.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!