Este fotbalul mai sigur pe gazon natural sau artificial?

Lucrand in domeniu, am observat de-a lungul anilor o schimbare semnificativa a schimbarii calitatii suprafetelor de teren pentru jocurile sportive. Multi prefera gazonul sintetic, datorita avantajelor pe care le aduce, insa in ceea ce priveste siguranta jucatorilor, oare cum sta treaba?
5
Conform unui studiu realizat in America, la care au participat mai multe universitati si centre sportive, pe o perioada de cinci sezoane, rezultatele influentei gazonului asupra accidentarilor jucatorilor au fost uimitoare.
Dupa un total de 797 de partie jucate, cu 355 de meciuri jucate pe gazon artificial si 442 jucate pe gazon natural, rezultatele au fost urmatoarele: un total de 693 de leziuni, dintre care 39.2% dintre acestea aparute in timpul jocului pe gazon artificial, si 60.8% pe iarba naturala.
Desi exista unele similitudini intre gazonul artifcial si gazonul natural, din timpul unui meci, s-a constatat ca gazonul artificial este o alternativa mai practica atunci cand se compara din punct de vedere al leziunilor si accidentarilor.
De retinut este insa, faptul ca, exista o gama larga gazoane diferite prin compozitie, modul de instalare, calitate, etc si care in cele din urma va influenta posibilitatea ranirii sportivilor. Prin urmare, rezultatele acestui studiu ar putea fi generalizate doar pentru sistemele cu gazon artificial.
Asa ca raspunsul pentru intrebarea: este fotbalul mai sigur pe gazon artificial?, ar fi acesta: cercetarea confirma ca gazonul artificial este intr-adevar mai sigur.
Influenta gazonului asupra accidentarilor jucatorilor, a fost analizata si de Sindicatul international al fotbalistilor, dupa ce acestia au sesizat ca in ultimele 3 editii ale Cupei Mondiale Feminine s-a indicat o crestere clara a accidentarilor, de la o medie 1.7 pe meci la 2.3. Suprinzator, este faptul ca acesta tendinta din fotbalul feminin se afla in contrast cu cea din fotbalul masculin, unde media de accidentari a scazut de la 2.7 la 1.7.
Sa fie oare o explicatie pentru cresterea accidentarilor in fotbalul feminin? Anul trecut, un grup de 50 de jucatoare, au inainte o cerere impotriva FIFA, prin care au impus disputarea meciurilor de la Campionatul Mondial Feminin din 2015, pe iarba artificiala; din pacate demersul a fost abandonat.6
Siguranta utilizarii gazonului artificial pentru jocurile de fotbal este clara. Un gazon artificial este solutia potrivita nu doar pentru o baza sportiva ci si pentru o zona rezidentiala; asadar daca ai nevoie de furnizor care sa-ti ofere servicii de montare a gazonului artificial pentru orice tip de teren sau suprafata, consulta oferta noastra.
De acum poti practica sportul sau activitatea preferata pe un gazon modern, estetic si rezistent! Fie ca esti femeie, sau barbat, cu siguranta ai un sport care te pasioneaza si pe care, cu siguranta ti-ar face placere sa il practici mai des.
Sau daca te-ai gandit sa pui bazele unei afaceri prin construirea unui teren sportiv, alege serviciile noastre pe care ti le punem la dispozitie cu deplina siguranta si confort.4

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!