Factorul cheie al pardoselilor sportive

Reziliență. Amortizare. Suplețe. Flexibilitate. Elasticitate. Absorbție. Indiferent de termenul pe care îl folosiți, toate înseamnă “a reveni la forma inițială după îndoire, întindere sau comprimare”, toate caracteristicile extrem de dezirabile atunci când căutați o pardoseală sportivă.

Este corect să spunem că aceste pardoseli sunt proiectate în primul rând pentru siguranța și performanțele înalte în sport sau în atletism. Cu toate acestea, aceste sisteme de pardoseli sportive funcționează bine și pentru activități sportive recreaționale și competitive, dar pot fi folosite și în multe alte aplicații.
În domeniul pardoselilor, există multe tipuri de materiale care sunt făcute să se flexeze sub greutate și să se redreseze rapid după aceea. Acestea sunt în principal căutate datorită capacității lor de a absorbi șocurile și pentru mult dorita senzație de moale furnizată în timpul activităților fizice.
Aceste pardoseli contribuie la sănătatea și siguranța organismului prin amortizarea mișcărilor, reducând astfel stresul cauzat de forța asupra articulațiilor.

Pardoseli din plăci de vinil sintetice
Pardoseala din vinil/PVC, care este proiectată pentru activități sportive, integrează de obicei un substrat de spumă de amortizare în configurația sa.
Puțini oameni dau seama că structura celulară densă a acestei spume oferă, de asemenea, proprietăți acustice, permițând o reducere a zgomotului ambiental, iar această caracteristică este utilă în special în spațiile mari.
În plus, aceste pardoseli vin în mai multe grosimi diferite pentru a completa diferite activități și pentru a se conforma mai multor cerințe. Chiar și astăzi, materialul de acoperire flexibil rămâne cel mai eficient pentru performanța de absorbție a șocurilor pe milimetru de grosime.

Plăci, covorașe și pavaje din cauciuc


Proprietățile cauciucului sunt elastice în mod natural, ceea ce îi asigură capacitatea de a absorbi șocurile. Acest material este de asemenea extrem de dur, făcându-l mai rezistent la vibrații, abraziune și rupere.
Forța extremă îi permite, de asemenea, să reziste impactului repetitiv al forței, cum ar fi atunci când este supusă unor greutăți și gantere. Factorul de durabilitate explică de ce această suprafață este în general preferată în sălile de fitness și în arene.

Pardoseli turnate din cauciuc (tip tartan)
Înainte de a turna un strat superior de poliuretan, trebuie instalat mai întâi un strat de șoc de cauciuc reciclat pe substrat. Acest strat de tartan asigură efectul de amortizare și factorii de absorbție a șocurilor, cele două aspecte esențiale care sunt foarte necesare în orice sistem de acoperire a podelelor sportive.
Deoarece suprafața include un strat care este făcut din cauciuc, spre deosebire de spumă, acest tip de pardoseală poate oferi în general o anumită absorbție a șocurilor, dar se evidențiază prin capacitatea sa de a excela la manipularea încărcăturilor mai grele.

În concluzie, este important de menționat că pardoselile proiectate pentru sport și nevoi sportive pot, în funcție de grosimea lor, să susțină și alte activități recreative sau de agrement.
De aceea, asigurați-vă că rămâneți informat cu privire la performanța de rezistență a fiecărei suprafețe sportive, deoarece acest articol vă va ajuta să determinați care este cea mai bună pardoseală pentru proiectul dvs.

 

Lasă un răspuns.