Lucruri interesante despre fotbal pe care nu le stiai

Football-players-final-render-7

1. Fotbalul a fost dezvoltat in faimoasa inchisoare Newgate din Londra la inceputul anilor 1800. Detinutilor care aveau mainile taiate pentru crime sau furt le-a venit ideea acestui sport intrucat isi puteau folosi doar picioarele. Jocul s-a raspandit de acolo.

2. In Statele Unite acest sport este cunoscut sub numele de “soccer”, si sub numele de “fotbal” in toate celelalte tari ale lumii. Numele original al jocului a fost de fapt “basket-ball” (cos-minge), deoarece primele goluri au fost date in cosuri de rachita.

3. Legenda fotbalului brazilian Pelé s-a nascut sub numele de Edson Arantes do Nascimento. El si-a luat porecla Pelé – un cuvant portughez brazilian care inseamna “sase picioare”, din cauza faptului ca acesta s-a nascut cu 6 degete la fiecare picior.

4. Prima liga de fotbal profesionist american, USSA, s-a jucat intre 1919-1921, iar jucatorii erau platiti cu 35 de centi pentru fiecare gol inscris.

5. Cupa Mondiala Originala a fost realizata din papier-mache, insa a trebuit sa fie inlocuita dupa ploile abundente ale Cupei Mondiale din1950.

6. Mingile de fotbal au o usoara forma ovala, insa modelul de carouri creeaza iluzia unei sfere perfecte.

7. Spray-ul cu aerosoli utilizat de majoritatea personalului medical este pur si simplu un dezodorizant conceput pentru a reduce mirosul intens de sudoare, murdarie si gazon astfel incat tratamentul sa poate fi mai usor de realizat.

8. Multe orase din Lumea a Treia nu isi permit o minge de fotbal, locuitorii acestora jucand fotbal cu mingi facute din carpe sau scutece de unica folosinta.

9. Regina Elisabeta a II-a fost o atleta desavarsita, aceasta participand frecvent la meciuri de fotbal, in anii adolescentei, aproape de Palatul Buckingham, la sfarsitul anilor 1930 si inceputul anilor 1940.

10. Un jucator de fotbal profesionist alearga 48 de kilometri in timpul unei partide de fotbal.

11. Fotbalul a fost ilegal in Mississippi, pana in 1991.

12. In 2002, XEPL, o liga de fotbal lansata de WWE Vince McMahon, a desfasurat 4 jocuri in Regatul Unit. Liga nu a avut succes din cauza lipsei de prezenta si prea multe leziuni de la panourilor detasabile amplasate pe teren.

13. Jucatorul de fotbal David Beckham este var indepartat cu congresmanul Texasului, Louie Gohmert.

14. Din 1994 pana in 1998, Premier League a avut cartonase rosii, galbene si bleu-turcoaz. Cartonasele bleu-turcoaz erau folosite pentru eventualele greseli care urmau sa fie revizuite prin reluare

15. Sportul national al Canadei este fotbalul

16. Pana in 1908, mingile de fotbal s-au facut din tesut celular, umflat de catre prizonieri irlandezi executati.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!