Cum pardoselile sportive de calitate ajută sportivii să evite accidentările

Fanii și spectatorii care vizionează meciuri și competiții sportive, nu se gândesc la calitatea unui teren sau suprafața sportivă pe care se joacă meciul.
Cu toate acestea, antrenorii, profesorii și cei care construiesc baze sportive, înțeleg cât de critică poate fi pardoseala de sub picioarele unui atlet – atât pentru performanță, cât și pentru siguranță.
Indiferent dacă proiectați o sală de sport din tartan pentru utilizare mulți-sport sau construiți un teren sportiv în aer liber cu o suprafață sintetică, calitatea contează. Un document publicat de Academia Americană de Medicină Sportivă Podiatrică (AAPSM), explică impactul suprafețelor asupra prevenirii leziunilor.
Diferitele suprafețe de joc pot avea un efect major asupra leziunilor. Terenurile interioare cu suprafață din lemn oferă cea mai mare absorbție a șocurilor și sunt considerate cele mai sigure terenuri, în timp ce terenurile de asfalt în aer liber sunt printre cele mai periculoase. Terenurile cu suprafață de asfalt sunt cele mai dure și cele mai periculoase terenuri în ceea ce privesc leziunile la extremitățile inferioare.
O suprafață de calitate nu va împiedica sportivii să se rănească, dar cu siguranță poate reduce riscul de rănire. Să aruncăm o privire asupra diferiților factori folosiți pentru a face o sală de sport mai sigură.

O pardoseală sportivă de calitate este mai ușoară pentru articulații


O absorbție suficientă a șocurilor este esențială pentru o bună suprafață de sport. Asta ajută la reducerea leziunilor pe termen lung în rândul sportivilor de toate vârstele.
Sportivii pot suferi leziuni acute din cauza unor alunecări, căderi sau aterizări greșite. Aceste tipuri de leziuni sunt accidentale și greu de prevenit. Ele sunt, de asemenea, mai puțin frecvente decât leziunile cronice, care sunt în mod obișnuit rezultatul unei utilizări excesive.
O pardoseală cu o bună absorbție a șocurilor va fi mai ușoră pentru articulațiile atletului și va ajuta la protecția corpului. Baschetul este exemplul perfect al unui sport care poate fi intens pentru picioare.
Instalarea unei suprafețe sportive de calitate ajută la protejarea articulațiilor și ligamentelor, gleznelor și genunchilor. Acest lucru este deosebit de important pentru sportivii mai tineri, care încă se dezvoltă și se cresc.
Rețineți că duritatea materialului nu este o măsură de absorbție a șocurilor. Acest lucru depinde mai mult de tipul de sapă folosit.

O pardoseală sportivă de calitate oferă o bună săritură
Standardele ASTM utilizează termenul “deformare verticală” pentru a descrie săritura pe o suprafață sportivă. Ea măsoară capacitatea unei pardoseli podea de a se adapta, atunci când un sportiv sare sau cade pe teren. Este important să vă asigurați că pardoseala dvs. are absorbția potrivită pentru tipul de activități care se vor desfășura pe ea, precum și vârsta sportivilor care o folosesc. Deformarea verticală insuficientă poate duce la o creștere a leziunilor acute, însă prea multă, poate împiedica performanța și poate diminua stabilitatea.

Veți dori să luați în considerare modul în care zona va fi utilizată atunci când alegeți opțiunea potrivită de pardoseală.

Cauciucul tip tartan se regăsește în industrie sub mai multe denumiri: pardoseli din cauciuc, pardoseli poliuretanice, cauciuc tip tartan, pardoseli din poliuretan, etc.
Pistele de alergat din tartan sunt mai cunoscute decât sistemele de latex, iar versiunile turnate sunt adesea folosite pe piste competitive de clasă mondială. Suprafeţele poliuretanice pot fi permeabile sau impermeabile. Acestea sunt în general amestecate şi instalate la faţa locului, deşi sunt disponibile și sisteme pre-fabricate.
Pardoselile din poliuretan oferă performanţe bune şi durabilitate. Acestea pot fi instalate în mai multe straturi sau într-un singur strat, creând o suprafaţă permeabilă, rezistentă.
Pardoselile din poliuretan pentru piste de atletism sunt ecologice, fără sudură de suprafață și moi, cu proprietăți elastice, fiind rezistente la crampoane.

Atlas Sport creează condițiile ideale pentru formare și performanță pentru sportivii din întreaga țară. Puteți obține piste sintetice într-o multitudine de variante, astfel încât putem instala pardoseli sportive pentru orice scop și fiecare cere

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!