Sportul – sănătatea trupului și a minții

ATLAS SPORT crede cu fermitate beneficiile aduse de sport persoanelor si comunitatii, pentru acest motiv am facut misiunea noastră să susținem sportul în comunitate, prin contructia de Complexe Sportive, Baze Sportive si Terenuri de Sport de toate tipurile.

Exercițiul fizic este bun pentru minte, trup și spirit. Mai mult decât atât, sporturile de echipă precum fotbalul, baschetul, handbalul, polo pe apă, gimnastica sunt benefice printre multe alte trasaturi pentru responsabilitatea, dedicarea și abilitatea de învățare a unei persoane . Combinarea acestora prin practicarea unui sport este o combinație câștigătoare.

Majoritatea atleților se descurca bine academic.

Practicarea unui sport necesită o mulțime de timp și energie. Unii ar putea crede că acest lucru ar distrage elevi/sportivii de la școală. Cu toate acestea, opusul este adevărat. Sportul necesită memorare, repetiție și învățare – abilități care sunt direct relevante pentru orele de curs de la școală . De asemenea, competențele de determinare și de stabilire a obiectivelor necesare din sport pot fi transferate la orele de curs.

Prin sport se învață lucrul în echipă și practicarea acestuia contribuie la realizarea țintelor propuse.

Lupta pentru un scop comun, cu o serie de alți jucători, antrenori, manageri și membri ai comunității te învață cum să construiești o sinergie a echipei și să comunici eficient cel mai bun mod de a rezolva problemele apărute în drumul spre o victorie. Acest lucru va fi foarte util în viață, atunci când te vei confrunta cu probleme la locul de muncă, acasă, sau în alt domeniu.

Sportul oferă numeroase beneficii asupra sănătății

În mod evident, sportul va îmbunătăți obiectivele oricui de a scădea în greutate și de a avea o musculatura tonifiată. Practicarea unui sport încurajează la luarea unor decizii sănătoase, cum ar fi lipsa fumatului sau a consumului de alcool și oferă beneficii ascunse sănătății, cum ar fi o șansă mai mică de a avea osteoporoză sau cancer mai târziu în viață. De asemenea echipa ta de fotbal sau de handbal  care se bazează pe tine să lucrezi din greu reprezintă motivație suficientă de a ajunge la sala de sport zi de zi.

Sportul stimulează stima de sine.

Încrederea în sine se câștigă vazând că toată munca grea are rezultate și visele tale se realizează. Dacă poți obține un țel într-un sport sau într-un program de fitness, atunci știi că poți atinge orice alt scop setat. Acesta este un proces plin de satisfacții.

Practicarea unui sport reduce presiunea și stresul.

Exercițiul fizic este un mod natural de a slăbi și de a reduce stresul. Înotul este sportul care modelează cel mai frumos corpul, fotbalul întărește cel mai bine musculatura picioarelor, iar bachetul practicat de la o vârstă fragedă ajuta la creșterea în înălțime a copilului. În plus, îți vei face mulți prieteni noi care vor fi acolo pentru tine asemenea unui sistem de sprijin.

Pentru toate aceste motive și nu numai, este întotdeauna o decizie foarte bună să te implici în practicarea unui sport!

Bazele sportive, care au terenuri de sport amenajate la standarde actuale sunt cele mai potrivite locuri pentru practicarea sporturilor; de la piste de atletism, terenuri de fotbal cu gazon natural, terenuri de fotbal cu gazon sintetic (terenuri artificiale), terenuri de baschet cu diferite suprafețe de joc, terenuri de tenis, până la bazine de înnot și săli de sport – o infrastructură sportivă de calitate atrage oamenii către practicarea sporturilor, ceea ce conduce mai departe la bunăstarea comunității. 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!