Care sunt cele mai bune piste de atletism pe care putem alerga?

Suprafețe piste de atletism
În momentul în care au apărut pistele de atletism pentru prima dată, acestea erau făcute din materiale naturale, cum ar fi ciment, iarbă și pământ. Aceste materiale, în timp ce erau ieftine de instalat, erau costisitoare atât pentru proprietari, cât și pentru atleți. După câteva utilizări, materialele naturale începeau să-și piardă umplutura; acest lucru i-a obligat pe proprietari să adauge umplutură necesară, să alinieze suprafața și apoi să remarcheze benzile.
Deținerea și operarea uneia asemenea piste naturale a fost costisitoare și consumatoare de timp, ohhh, și Doamne ferește de vreo ploaie. Dacă ploua, pistele deveneau prea umede pentru a se alerga pe ele. În funcție de vreme, puteau trece câteva zile înainte ca acestea să fie din nou utilizabile. Așa cum am spus, aceste tipuri de condiții nu numai că le-au făcut costisitoare pentru proprietari, dar și pentru alergători.

În prezent, siguranța este un factor cheie în antrenamentele sportive, iar pistele mai vechi nu sunt cele mai sigure locuri de alergat. Dacă alergați pe suprafețe precum pământ și iarbă, trebuie să aveți grijă la gropi și alte probleme ale pistelor. Aceste probleme asociate cu pistele mai vechi, nu sunt nimic nou. Astăzi, însă, pistele de atletism sunt construite pentru a compensa lipsurile pistelor de atletism mai vechi.

Pistele de atletism din ziua de azi
Astăzi, majoritatea pistelor sunt construite din cauciuc sintetic (tartan). Pistele sintetice au atras atenția la Jocurile Olimpice de vară din Mexico City în 1968. Acest tip de pistă a schimbat complet jocul și este acum un standard pentru toate evenimentele majore. Deci, care sunt beneficiile pistelor sintetice din tartan?

1 – Suprafață moale
Spre deosebire de alergarea pe asfalt sau trotuare, alergarea pe piste sintetice este mult mai iertătoare pentru mușchii și articulațiile noastre. Persoanele cu genunchii răniți, tibii sau gambe sensibile, ar trebui să evite suprafețele dure și să opteze pentru pista sintetică sau zgură moale.

2 – Întreținere redusă
Când construiți o pistă, un lucru pe care doriți să îl luați în considerare este suma de bani pe care o veți cheltui pentru întreținerea acesteia. Pistele mai ieftine au tendința de a avea nevoie de o mai mare cantitate de întreținere, indiferent dacă este vorba de umplerea găurilor, de reparațîi sau de renivelarea suprafeței.
Aceste tipuri de reparații au ca rezultat costuri mai mari pe termen lung. Pistele de atletism din tartan, pe de altă parte, sunt mult mai durabile, deci rezistă până la 20 de ani sau mai mult. Odată ce pista ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, pur și simplu refacerea acesteia îi poate prelungi viața până la încă 10 ani sau mai mult.

3 – Viteză mai mare
Gândiți-vă la sol ca la o rampă de lansare. Pe măsură ce alergați, energia este împinsă prin picioare, la pământ și apoi, înapoi prin picior. O suprafață tipică este ca o rampă de lansare fără elan, care este inutilă. Fără elan, timpul de reacție este mai lent, ceea ce scade viteza generală. O pistă de tartan furnizează eleasticiatea și absorbția șocurilor. Pistele noastre sintetice se comportă ca o rampă de lansare, astfel încât, cu fiecare pas pe care îl faceți, energia este eliberată în pământ și apoi eliberată repede prin picior. Acest timp de reacție rapid vă oferă mai multă energie în următorul pas, în cele din urmă crescând viteza.

Atlas Sport creează condițiile ideale pentru formarea și performanță sportiviilor din întreaga țară. Putem construi piste sintetice într-o multitudine de variante, pentru orice scop și fiecare cerere.

Lasă un răspuns.