Tipuri de pardoseală pentru sporturile de interior

Tipuri pardoseli sportive interior

Astăzi vom aborda cele mai comune tipuri pardoseli sportive interior. Lumea sportului este foarte diversă nu numai datorită diverselor sporturi, ci și datorită tipurilor de suprafețe utilizate pentru fiecare sport. Toate sunt solicitante din punct de vedere fizic și ca orice activitate fizică, accidentările sunt întotdeauna o preocupare.
Una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni accidentările sportive este ca proprietarii să se asigure că sportivii joacă pe tipul potrivit de pardoseală și suprafață atât în interior cât și în aer liber.
Tipurile de pardoseli sportive sunt realizate cu o atenție deosebită pentru a asigura absorbția șocurilor, precum și o suprafață adecvată pentru fiecare sport.
Articolul de față este un ghid ajutător privind diferitele tipuri pardoseli sportive interior. Dacă încă nu sunteți siguri ce tip de suprafață sportivă este potrivită pentru facilitatea dvs., contactați-ne pentru mai multe informații.

Există o varietate de sporturi jucate în interior: baschet, volei, tenis, iar pentru acestea există mai multe tipuri de suprafețe sportive. Atunci când alegeți un tip de pardoseală, trebuie să vă gândiți la modul în care va fi folosită facilitatea sportivă. Lemnul tare este potrivit pentru terenurile de baschet și volei. Pentru terenurile pe care se joacă alte sporturi însa, cea mai recomandată pardoseală este cea din cauciuc. Iată care sunt cele mai comune tipuri pardoseli sportive interior și utilizările acestora.

Parchet 

Parchet - tipuri pardoseli interior

Atunci când ne gândim la suprafața unei săli de sport, primul lucru care ne vine în minte este parchetul. Acesta este cel mai comun tip de pardoseală interioară și este întotdeauna pardoseala preferată pentru terenurile de baschet. Parchetul este durabil și plăcut din punct de vedere estetic, cu opțiuni de design nesfârșite, ce poate include culori și marcaje personalizate. Cele mai multe pardoseli din parchet au un suport care ajută la absorbția șocurilor.
Singurul dezavantaj al pardoselilor din parchet este că au un cost ridicat de întreținere și nu sunt la fel de versatile ca și alte tipuri de pardoseli sportive care se pot face față diferitelor tipuri de sport.

Pardoseli de poliuretan

Pardoseli poliuretan

Poliuretanul este unul dintre cele mai durabile tipuri de pardoseli atletice de interior, deoarece poate face față impacturilor dure produse de atleți și echipamente. Este singurul tip de pardoseală sportivă fără cusături. Acest tip de pardoseală este folosit îndeosebi pentru terenuri multifuncționale. Pardoselile din poliuretan sunt, de asemenea, foarte personalizabile pentru a se potrivi oricărui tip de sport.

Tipuri pardoseli sportive interior: Pardoseli din cauciuc reciclat

Suprafata sportiva cauciuc reciclat

Pardoseala din cauciuc reciclat poate fi folosită în multe scopuri diferite, dar este ideală în sălile și centrele fitness. Este una dintre cele mai economice. Este de asemenea, foarte durabilă, ușor de întreținut, rezistentă la apă și pete. Absoarbe șocurile și are un aspect deosebit.

Tipuri pardoseli sportive interior: Acrilice

Pardoseala sportiva acrilica

O suprafaţă acrilică este în esenţă o aplicare a mai multor straturi de materiale acrilice. (de exemplu, răşină, vopsea, etc), pe o suprafaţă de bază, în mod obişnuit din beton sau asfalt. În termeni foarte de bază, o suprafaţă acrilică este compusă dintr-un strat (sau mai multe) de umplere/nivelare pe o suprafaţă bază, care este apoi acoperită cu o suprafaţă de finisare colorată.
Compoziţia şi metoda de aplicare a materialului acrilic au o influenţă directă asupra caracteristicilor de joc ale suprafeţei.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!