Vreau să construiesc un teren de sport în curtea casei – ce trebuie să fac?

V-aţi gândit să construiţi un teren de sport în curtea casei, pentru familia dumneavoastră şi nu ştiţi de unde să începeţi, cât costă sau ce implică construirea unuia? Ar trebui să angajaţi pe cineva să facă acest lucru sau este un o muncă pe care o puteţi face voi înşivă? Acest articol vă va ajuta să răspundeţi la aceste întrebări şi să parcurgeţi procesul de luare a deciziilor, precum şi să vă îndrume în procesul de construcţie.

De unde să încep?
Începeţi prin a vă gândi la ceea ce vă doriţi mai exact. Vreţi să construiţi un miniteren în care copiii dumneavoastră se pot juca fotbal sau baschet, sau vă doriţi un teren de sport suficient de mare încât toată familia să joace jocuri diverse cum ar fi jocuri de volei, fotbal, badminton sau tenis. Pe măsură ce terenul devine mai mare, unele alegeri sunt mai bune decât altele, ca de exemplu, betonul sau asfaltul ca bază – care deşi este mai scumpă, este şi mai uşoară.

Dimensiune şi cost


O întrebare frecventă este “care este costul unui teren de joc multisport”? Atunci când decideţi ce tip de teren sportiv vă doriţi, vă ajută să recunoaşteţi cei doi factori limitativi – spaţiul şi banii. Faceţi un exerciţiu şi mergeţi afară în locul în care vreţi să construiţi terenul şi imaginativi-l. Măsuraţi spaţiul cu care trebuie să lucraţi. S-ar putea să găsiţi că aveţi doar 5 m între copaci sau un anumit număr de m pe partea laterală a casei. Deci mai întâi, măsuraţi terenul disponibil. Utilizarea unui dispozitiv de măsurare a suprafeţei este cea mai precisă metodă. Acest lucru vă va oferi o imagine a dimensiunilor generale ale terenului pe care îl doriţi. (Estimările sunt în regulă pentru idei brute despre cost, dar veţi dori să măsuraţi exact suprafaţa înainte de a merge prea departe în planificare).
A doua limită pentru identificare este costul. Chiar şi familiile cu zeci de metri de teren disponibil au un buget în minte. Odată ce aţi identificat o sumă, puteţi a identifica mărimea terenului pe care îl puteţi avea. Dacă aveţi un buget în minte, puteţi, de asemenea, planifica să vă construiţi miniterenul sportiv în etape.

Este necesar betonul?
Nu întotdeauna. Dacă aţi vorbit cu un constructor, probabil v-a spus că acesta este necesar, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Contractorii preferă să folosească beton deoarece este permanent şi nu vor crea probleme în primăvară anului viitor dacă aţi făcut o judecată necorespunzătoare. Utilizarea betonului oferă de asemenea vânzătorului posibilitatea de a adăuga 20% la preţul subcontractantului betonului.

Folosirea unei baze compactate?
În multe cartiere există limitări asupra procentului total de suprafaţă impermeabilă pe care o poate avea lotul. Dacă numai o anumită cantitate poate duce la scurgerea apei, trebuie să măriţi amprenta la sol a casei dvs., a străzii, a trotuarului şi a zonei de terasă şi apoi să scădeţi de la limită. În timp ce o bază compactă nu va dura 50 de ani ca un tampon de beton, pentru multe familii acesta este un lucru bun. Dacă închiriaţi casă sau copiii dvs. vor pleca acasă în câţiva ani, o bază mai puţin permanentă ar putea fi cea mai bună alegere. Şi este o fracţiune din costul de utilizare a betonului!

5 Commentarii

 1. Marian

  in data de 29/06/2017 la 6:00 pm - Răspunde

  Buna ziua, deci un teren multi sport la cote standard de joc, ce preț are ?

  • ATLAS SPORT

   in data de 30/06/2017 la 5:43 am - Răspunde

   Buna ziua. Va multumim pentru solicitare. Veti fi contactat in cel mai scurt timp pe email de unul dintre colegi.

 2. ATLAS SPORT

  in data de 23/08/2017 la 7:46 am - Răspunde

  Buna ziua!
  In cel mai scurt timp veti fi contactat de unul din colegi!

 3. Liliana Aranyasz

  in data de 13/06/2020 la 2:53 am - Răspunde

  Buna ziua ,
  Am o casa in Arad și as dori sa construiesc un teren de tenis . Puteți va rog sa îmi spuneti care ar fi pașii de urmat . Trebuie urbanism , certificat de construcție ? Trebuie proiect ? Trebuie sa obțin eu toate acestea înainte de a apela la Dvs ? Care ar fi suprafața minima pt construcția unui teren de tenis ?
  De asemenea as dori sa îmi spuneti care ar fi costurile pt diferite tipuri terenuri de tenis pe care le construiți . Fiind un teren acasă ne gândim la un buget mai modest .
  Mulțumesc mult
  Cu stima ,
  Liliana Aranyasz

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!