Beneficii emotionale si psihologice ale jocului de tenis

Tenisul, ca formă de exerciţiu, este de fapt un joc ce elimină stresul, şi există multe teorii cu privire la ce ar putea însemna acest lucru.

Un eliberator de stres
Există convingerea că exerciţiile conduc la producerea de endorfine în creier care sunt eliberate în organism, acţionând ca dureri naturale şi eliberatori de stres şi promovând sentimente de euforie şi învigorare. Altă convingere este că exerciţiile servesc ca o distragere binevenită de la stresul vieţii de zi cu zi; nu te poţi gândi la asta atunci când te concentrezi pe înfrângerea unui adversar pe terenul de tenis.

Tenisul, fiind un sport cu multiple oportunităţi de repetare – creat de sistemul unic de punctare – ajută la menţinerea speranţei şi optimismului. Dar nu trebuie să jucaţi un meci pentru a vă bucura de astfel de beneficii psihologice. Cu multiple moduri de abordare a jocului, cum ar fi jucarea pur şi simplu fără scor, practicarea exerciţiilor sau jucarea unor forme diferite de joc, cum ar fi dublele, vă puteţi simţi mai mult în controlul sesiunii de tenis din cauza varietăţii opţiunilor disponibile.

Începeţi să jucaţi tenis astăzi, găsiţi un teren de tenis lângă dvs.!

Există mai multe beneficii pentru sănătatea mintală care decurg din activitatea fizică:

Îmbunătăţirea vigilenţei – efectele negative ale stresului şi oboselii asupra concentraţiei şi memoriei pot fi combătute cu exerciţii fizice şi, în cazul memoriei, chiar amplificate
O mai bună reglementare a serotoninei – cu această substanţă chimică a creierului legată de funcţii cum ar fi ciclul de somn-trezire, pofta de mâncare şi libidoul, aceasta poate îmbunătăţi starea de spirit şi sentimentele de bunăstare şi chiar poate ajuta la atenuarea depresiei
Creşterea calmului şi a relaxării – teoria spune că acest lucru se realizează deoarece exerciţiile viguroase pot reduce tensiunea musculară
Imaginea corporală şi stima de sine îmbunătăţită – activitatea fizică regulată poate duce la schimbări pozitive în corpul nostru, stimulând percepţia noastră de sine şi încrederea în sine. Există, de asemenea, satisfacţia personală care vine cu preluarea şi adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos.
Şi cu mai multe studii care indică faptul că cei care au un exerciţiu regulat au o viziune mai pozitivă, există o mulţime de stimulente pentru a ridica o rachetă, pentru a vă deplasa la terenurile locale şi a începe să jucaţi tenis.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!