Beneficiile jocului de tenis pentru copii

Jocul de tenis nu este doar o modalitate excelentă de a ne menţine în formă, de a ne distra şi de a ne întâlni cu noi prieteni, acest sport pentru toate vârstele îi recompensează, de asemenea, pe participanţi cu câştiguri psihologice şi sociale semnificative.

Beneficii de dezvoltare pentru copii
Dacă doriţi să vă îndemnaţi copilul către un sport, tenisul este o opţiune excelentă. Are tot atât de mari beneficii mentale, cât are fizice, promovând astfel atât dezvoltarea psihologică cât şi fiziologică puternică.

Începeţi devreme
Şcoala primară şi anii de învăţământ gimnazial reprezintă o perioadă crucială în care copiii dobândesc coordonare şi abilităţi tehnice complexe. Dacă ei joacă mai multe jocuri sau sporturi în această perioadă, aceştia se bucură de avantaje fizice semnificative faţă de copiii care nu au tangenţe cu sportul.

În special, tenisul oferă nenumărate beneficii fizice copiilor de această vârstă. Se dezvoltă coordonarea ochi-mâini, controlul mişcării, echilibrul şi coordonarea corpului, accelerarea, viteza, puterea piciorului, agilitatea şi flexibilitate. Tenisul promovează, de asemenea, sănătatea generală bună la copii – îmbunătăţirea forţei osoase şi a densităţii, precum şi un sistem imunitar puternic.

Lecţii de viaţă
Din punct de vedere psihologic, copiii care joacă tenis dezvoltă abilităţi şi strategii care le vor servi în viaţa din afara terenului de tenis.

Pentru că joacă singuri, pe cont propriu şi adesea îşi aleg propriile linii în timp ce concurează, copiii învaţă să accepte responsabilitatea pentru acţiunile, deciziile şi greşelile lor şi pot încep să le gestioneze mai eficient. Ei trebuie să înveţe să răspundă adversităţii, să se adapteze la diferite situaţii şi medii şi să facă faţă stresului, adesea complicat când scorurile sunt strânse sau dacă pierd. Atât în mediul practic, cât şi în mediul competitiv, tenisul încurajează etica, disciplină şi sportivitatea la copii şi îşi dezvoltă abilităţile strategice şi de rezolvare a problemelor.

Lucrul împreună
De asemenea, tenisul promovează abilităţile sociale – copiii învaţă despre importantă muncii în echipa atunci când joacă la dublu şi beneficiază de comunicarea necesară cu adversarii înainte, în timpul şi după meciuri.

Lasă un răspuns.