Cum construim un teren de baschet rezidențial

Alegerea bazei
Mulți dintre noi ne-am trăit copilăria bătând mingea pe străzile dintre blocuri, am aruncat mingea de baschet la coșuri improvizate și chiar ne-am întors acasă de multe ori, cu julituri în genunchi. Dar ce mai conta atunci când iubeam sportul și distracția?
În zilele noastre, familiile au opțiuni și oportunități mai bune pentru a-și îmbunătăți abilitățile sportive și a se recrea: construirea propriului teren de baschet în curtea din spatele casei. De unde să începeți construcția unui teren de baschet rezidențial? Ca și în multe alte lucruri din viață, fundația este cheia triumfului terenului de baschet.

Care sunt cele mai bune materiale pentru a construi baza unui teren de baschet?
Betonul este prima și cea mai bună alegere pentru a construi baza unui teren de baschet rezidențial. Deși este o opțiune mai costisitoare, betonul vă va oferi cele mai bune performanțe și rezultate pe termen lung. Punctul esențial este să vă asigurați că betonul este nivelat și are pantă minimă. O alternativă comună la beton este stratul de asfalt. Aceasta este o selecție populară, deoarece materialele și instalarea sunt de obicei mai puțin costisitoare decât în cazol betonului. La fel că în cazul betonului, asigurați-vă că asfaltul este la nivel și are pantă minimă. Finisajul trebuie să fie relativ neted. Acest lucru va funcționa bine atâta timp cât nu există rădăcini de copaci care ar putea crește sub teren.
Atunci când alegeți să construiți “jumătăți de teren”,  aveți o a treia opțiune pentru bază: piatră compactată. O fundație de piatră compactată va fi opțiunea cea mai puțin costisitoare. Totuși, s-ar putea să necesite o întreținere periodică, cum ar fi umplerea și re-compactarea de-a lungul anilor.
Aceasta este o alternativă excelentă atunci când terenul din spatele casei are acces limitat, restricții de acoperire imperceptibile sau când doriți să renunțați la teren, mai târziu.

Suprafețe pentru terenuri de baschet rezidențiale
Suprafeţele de joc pentru care puteţi opta pentru terenul de baschet sunt gazon sintetichard (suprafaţa acrilică) și tartan (suprafață poliuretanică).
Un teren de baschet din gazon sintetic poate fi o soluţie excelentă pentru un teren de o dimensiune mai mică, realizându-se într-un timp foarte scurt și cu costuri reduse.
Terenurile cu tartan prezintă numeroase beneficii, fiind caracterizate prin proprietăţi elastice şi bună rezistenţă în timp.
Avantaje în plus:

  • pardoselile din tartan reduc riscul accidentărilor prin absorbţia şocurilor şi antiderapare
  • aspect extetic deosebit
  • rezistenţă puternică la căldură şi lumină
  • suportă greutăţi mari
  • tartanul acţionează ca un inhibitor împotriva mucegaiului şi dezvoltării bacteriilor

Mulţi jucători de baschet învaţă jocul de baschet pe terenuri de aer liber, fie în parcuri, ori pe străzile din vecinătatea lor. De aceea, suprafața hard, rămâne cea mai comună suprafaţă de teren de baschet în aer liber, din cauza rezistenţei şi capacităţii sale de a rezista la condiţii meteorologice aspre.

Lasă un răspuns.