Este terenul cu gazon sintetic raspunsul?

Mulți factori influențează capacitatea unui teren sportiv de a face față utilizării intense, inclusiv: tipul de sol, speciile de gazon, condițiile meteorologice, tipul de sport, cantitatea de utilizare, programul de management etc.
Majoritatea terenurilor de sport din școli sunt de asemenea folosite pentru orele de educație fizică, activități comunitare, precum și antrenamente și concursuri. Terenurile cu sol nativ pot fi utilizate foarte mult înainte de dezintegrarea gazonului iar compactarea devine severă. Utilizarea excesivă are impact asupra funcțiilor și așteptărilor estetice ale terenurilor de sport.

Unii manageri au optat pentru un teren cu  gazon sintetic,  pe care se poate juca în esență 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Utilizarea unui teren de gazon sintetic ar permite terenurilor cu sol nativ să se odihnească și să aibă timp să se recupereze. Aceste terenuri sunt deosebit de utile primăvara și toamna, când temperaturile sunt mai moderate decât în căldura verii.

Din ce este compus gazonul sintetic?
Fâșiile de umplutură artificială sau sintetică de astăzi includ în mod obișnuit fibre de nylon atașate unor suporturi din polietilenă poroasă, umplutură de 5 cm de cauciuc sub formă de fibre plasate în interiorul fibrelor și, adesea, un pad poliuretanic plasat chiar sub suport pentru o amortizare suplimentară. Pentru scurgere, cele mai utilizate sunt substraturile de pietriș/nisip de 15-20 de cm și canale de scurgere. Aceste terenuri pot avea o utilizare incredibilă în comparație cu terenurile de soluri native.

Următoarea comparație subiectivă a terenurilor cu gazon natural și a celor cu gazon sintetic reprezintă un rezumat al intrărilor colectate furnizate de o gamă largă de utilizatori.

Gazon natural Gazon sintetic
Se simt mai rece în special în timpul verii.
Mai moale și mai iertător.
Calitate variabilă în funcție de tipul de sol și de regimul de întreținere.
Sentiment natural și calmant.
Miroase plăcut, a iarbă proaspăt tăiată.
Atrăgătoare din punct de vedere vizual dacă sunt bine întreținute.
Oferă beneficii ecologice în ceea ce privește absorbția carbonului și contribuția la biodiversitate
Suprafață consistentă.
Mai cald și supus la strălucire atunci când este prezentă lumina soarelui.
Calitate constantă și regim de întreținere.
Produs modern și inovator.
Miros puternic, în special pentru gazon sintetic cu umplutură de cauciuc.
Atrăgător din punct de vedere vizual, arată permanent tot timpul.
Potrivit în multe tipuri de vreme.
Întreținere durabilă și redusă.
Oferă beneficii ecologice în ceea ce privește economia de apă și întreținerea redusă.

 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!