Motive pentru a vă implica copilul în tenis

Așa cum este mai ușor pentru un copil să învețe o limbă străină atunci când sunt mici, la fel este de ușor pentru ei să învețe să joace sporturi de la o vârstă fragedă. Un sport, în special – tenisul – este un joc bun pentru copii, deoarece poate deveni investiție pe tot parcursul vieții.

De ce este sunt importante lecțiile de tenis de la o vârstă fragedă? Copiii trebuie să facă mișcare, iar tenisul ajută la aceasta, și în același timp îi ajută pe copii să învețe lucruri precum coordonarea mâini-ochi, acordând atenție obiectelor în mișcare și alergând în jurul terenului pentru a lovi mingea spre cealaltă parte a fileului.
Tenisul îi face pe oameni să se miște; este o modalitate bună de a-i menține activi. Activitatea fizică la o vârstă fragedă ajută la promovarea unei vieți în care sănătatea și fitnessul sunt o prioritate. Ceea ce învață copiii la o vârstă fragedă rămâne până la maturitate.

Jocul de tenis promovează respectul de sine. Un copil este atât de entuziasmat atunci când lovește mingea peste plasă și ajunge acolo unde trebuie; se bucură și de competiția prietenoasă a tenisului. Învață să-și stabilească obiective – să-și dea seama unde vrea să ajungă mingea. Mai mult, ei “se antrenează” (aka practică) pentru a deveni mai buni la jocul de tenis, stabilind obiectivele de realizat de-a lungul meciului. Tenisul poate fi un impuls de încredere.
Tenisul poate fi jucat unul la unul sau pe echipe. Un copil care învață să joace tenis în cadrul unei echipe află cum este să fii un jucător de echipă. Ei trebuie să comunice bine cu ceilalți jucători pentru a câștiga – și aceasta este o lecție de viață valoroasă învățată pe terenul de tenis, la orice vârstă.

Un copil are nevoie de organizare în viața lor și de obicei învață să facă și să mențină un program atunci când joacă în mod regulat tenis. Tenisul ajută la dezvoltarea abilităților de gestionare a timpului. Trebuie să se echilibreze cu alte lucruri care s-au petrecut în viața lor, cum ar fi temele și jocurile video.
În cele din urmă, tenisul este o modalitate de a se distra, în timp ce învata cum să facă față provocărilor și adversităților. Nu fiecare servire va funcționa așa cum a fost intenționat. Mingea nu va fi întotdeauna lovită perfect. Uneori echipa va pierde jocuri. Cu toate acestea, tenisul are multe momente de glorie – este o experiență extraordinară pentru un copil, dar nu numai.

Lasă un răspuns.