Sfaturi pentru instalarea pistelor de atletism

Instalarea pistelor de atletism este o abilitate pe care, din păcate, mulţi contractori nu o au. Greşelile contractorului, lipsa de experienţă şi pregătirea specializată pot duce la o scurtă durată de viaţă a noii dumneavoastre piste de alergare.
Nu este nevoie să trebuiască să suportaţi costuri suplimentare pentru a repara pista de alergare instalată necorespunzător. Dacă este instalată corect, aceasta ar trebui să dureze mai mult de 20 de ani.
Este deosebit de important să înţelegeţi că succesul suprafeţei sintetice premium pe care o alegeţi pentru pista dumneavoastră, va rezista 20 de ani doar dacă va funcţiona şi va rezista doar în măsura în care cele 3 componente critice ale construcției pistei sunt construite la cea mai înaltă calitate posibilă.

Aceste 3 COMPONENTE CRITICE ale instalării şi construcţiei pistei de alergat, nu sunt în mod normal cunoscute şi nici nu fac parte din discuţiile de planificare. Sunt:

Asfaltul controlat cu laser – Instalat cu densitate, neteditate şi planaritate corespunzătoare

Baza de piatră – Crearea unei fundaţii dense şi stabile pentru a permite o densitate corespunzătoare a straturilor de asfalt

Drenajul – Îndepărtează umezeala nedorită de la sol, care este cel mai mare duşman al pavajului

Şi acestea sunt în totalitate dependente una de cealaltă! Eşecul suprafeţelor se întâmplă prea des!
Suprafaţa sintetică a pistei de atletism este la fel de bună ca şi substructura de jos şi dacă trotuarul de asfalt de jos nu este construit la cel mai înalt nivel de calitate, îndeplinind criteriile de control al calităţii asfalticei, şi CEL MAI IMPORTANT, cerinţele de netezire şi densitate, SUPRAFAŢA SINTETICĂ VA FI COMPROMISĂ!

Imaginaţi-vă că dacă suprafaţa dumneavoastră de asfalt este în afara toleranţei de netezire cu 1/4 “atunci când suprafaţa sintetică este de numai 3/8” sau 1/2 “grosime, va avea locuri dure acolo unde asfaltul este mai înalt şi locuri moi unde asfaltul va fi inferior. În plus, acolo unde asfaltul este ridicat, suprafaţa sintetică va fi subţire sau se va deteriora repede, iar longevitatea va fi compromisă în mod semnificativ. Compactizarea corectă a asfaltului sau atingerea DENSITĂŢII ASFALTULUI este, fără îndoială, cel mai important factor pentru a determina dacă suprafaţa de asfalt va dura atâta timp cât suprafaţa sintetică de 20-25 ani pe care tocmai aţi cumpărat-o.

Dacă asfaltul nu este compactat în mod corespunzător, vă puteţi aştepta, de asemenea, ca suprafaţă sintetică să nu dureze atât timp cât doriţi. Succesul pavajului de asfalt este în totalitate dependent de celelalte două componente importante, care sunt baza de pietriş şi drenajul.

Designul şi instalarea acestor două componente sunt imperative pentru a elimina umiditatea maximă de pe amplasament şi pentru a crea fundaţia densă pe care asfaltul trebuie să îndeplinească criteriile necesare pentru cea mai înaltă calitate. Acum, ştim că cele 3 componente critice ale construcţiei de piste sunt:
Control laser
Asfalt pavaj
Baza de pietriş şi drenajul

Aceste trei componente critice sunt complet dependente una de cealaltă pentru ca suprafaţa sintetică să funcţioneze corect, ar trebui să fie cel mai mare obiectiv al dumneavoastră să găsiţi un antreprenor care are reputaţia de a instala toate cele 3 componente la cel mai înalt nivel de performanţă realizabil.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!