Cea mai bună pistă de alergare pentru facilităţile sportive şcolare

 

Ni se pune adesea întrebarea: „Care este cel mai bun tip de suprafaţă pentru pistele de atletism?“
Atunci când se analizează această decizie, există numeroşi factori ce trebuie luaţi în calcul, cum ar fi bugetul, preferinţele şi nevoile instituţiei şcolare.
În primul rând, începeţi prin a vă pune singuri aceste întrebări:

Care sunt nevoile construcţiei unei piste de atletism?
Care este filozofia generală a instituţiei noastre şcolare?
La ce nivel de program de sport aspiră şcoala?
Ce nivel de concurenţă sperăm să găzduiască?
Pista de alergare va fi utilizată numai pentru competiţii? Sau pentru recreere?
Cine o va folosi?

Unele şcoli au nevoie de o suprafaţă mai moale, mai lent, în timp ce alte instituţii şcolare, care organizează adesea evenimente şi competiţii, îşi doresc o pistă de alergare mai rapidă şi mai fermă.
Altele îşi doresc o combinaţie a acestora. Diferitele niveluri de utilizare şi volumul de utilizare necesită diferite considerente.

Piste de alergare pentru şcoli gimnaziale


Pistele aparţinând şcolilor gimnaziale sunt destul de des folosite pentru agrement şi pentru orele de educaţie fizică şi sport şi nu au nevoie de o suprafaţă sintetică pe asfalt.
Poate o anumită şcoală aspiră să fie un teren de antrenament pentru liceele locale şi doreşte un sintetic tipic liceelor.
Opinia noastră este că, atunci când bugetul va permite, cea mai bună suprafaţă pentru pistele de atletism este un sistem închis, deoarece acesta oferă o combinaţie de performanţă şi longevitate mai mare.

Piste de alergare pentru licee
Un liceu care este amplasat într-o zonă mai puţin aglomerată, cu o nevoie mai mică de o pistă de competiţii şi care dispune un buget mic, poate opta pentru o pistă de atletism din latex sau poliuretan.
În timp ce, un liceu aflat într-o zonă foarte populată, cu un buget mai mare şi dorinţa de a găzdui competiţii mari, poate prefera o pistă de alergare profesionistă şi de nivel competiţional, adăugând valori de performanţă şi durabilitate mai mare.

Piste de alergare pentru colegii, facultăţi şi universităţi
La nivel de colegiu şi universitate, nu există neapărat o suprafaţă care este cea mai bună pentru toată lumea.
Unele programe sunt orientate spre alergători la distanţă, iar aici se poate dori o pistă mai moale pentru antrenamente, deoarece acestea execută mai mulţi kilometri.
Instituţiile care pun accentul pe evenimentele sprint, preferă de obicei o suprafaţă mai fermă, suprafaţă mai rapidă, mai strictă.

În final, există mai multe variante de suprafeţe pentru pistele de atletism. Nevoile, preferinţele atleţilor şi bugetul de care dispuneţi, va dicta care tip de suprafaţă o alegeţi.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!