Beneficiile fizice ale jocului de tenis

Tenisul se clasifică ca o formă de exerciţiu de mare intensitate. Consumul de oxigen al jucătorilor individuali măsoară între 50 şi 80% din VO2 max (această este capacitatea maximă a unui individ de a folosi oxigenul în timpul exerciţiilor fizice), în timp ce valorile inimii au fost măsurate între 70 şi 80% din ritmul cardiac maxim (şi uneori mai mult de 90% în timpul jocurilor intense), un nivel care îmbunătăţeşte capacitatea aerobă şi performanţă sportivă şi este echivalent cu jogging-ul şi ciclismul.
Fiind o formă puternică de exerciţii, tenisul este, prin urmare, asociat cu un risc redus de tensiune arterială crescută, accident vascular cerebral, diabet şi unele forme de cancer, ajutând în acelaşi timp la scăderea în greutate şi la creşterea metabolismului şi a masei musculare.

Ardeţi calorii şi vă îmbunătăţiţi sănătatea
Activităţile care promovează scăderea în greutate fac apel la aproape toată lumea, în special în această perioadă în care obezitatea reprezintă un risc major pentru sănătate la nivel mondial şi în care se află statul de viaţă sedentar. Un singur joc de tenis, poate să ardă în jur de 600 de calorii la bărbaţi şi 420 de calorii la femei, echivalentul exerciţiilor de gimnastică populare, precum ridicarea greutăţilor. Studiile au dezvăluit, de asemenea, unele dintre avantajele cele mai puţin celebre ale tenisului. Ştiai că?:

Persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 şi 34 de ani care participa la sporturi individuale, cum ar fi tenisul, sunt mai puţin susceptibile de a fi obeze decât jucătorii sportivi ce joacă în jocuri de echipă?
Jucători de tenis de agrement cu vârste cuprinse între 23 şi 69 de ani, care joacă de două ori pe săptămână, transportă aproape 4% mai puţină grăsime corporală decât jucătorii care nu practică tenisul?
Tenisul întăreşte tendoanele şi ligamentele din organism?
în comparaţie cu alte sporturi, tenisul este asociat cu un risc mai mic de accidentare?

Nu sunteţi niciodată prea tineri sau bătrâni pentru a juca tenis
Spre deosebire de multe sporturi, tenisul se poate juca de persoane de toate vârstele. Aceasta este o veste deosebit de bună pentru persoanele în vârstă, care se pot bucura de nenumăratele beneficii pentru sănătate ale tenisului într-un moment în care sunt mai susceptibile la răniri şi boli. Şi fiind un sport care îmbunătăţeşte coordonarea şi echilibrul, poate reduce riscul de cădere, de asemenea, mai probabil să afecteze vârstnicii.

Lasă un răspuns.

terenuri multisport scoli terenuri sport gazon sintetic udare gazon terenuri multisport tribune volei copii zgura UEFA terenuri tenis curte volei terenuri sportive terenuri sportive sintetice unde alergam in bucuresti terenuri sportive beton vestiare sportive tip pardoseli sportive umplutura teren sport terenuri sportive minifotbal terenuri de sport umplutura teren de sport terenuri fotbal terenurile de tenis terenuri tenis terenuri de tenis din zgura terenuri tenis gazon artificial volei pe plaja volei interior terenuri tenis parchet terenuri de tenis utilaje intretinere gazon sintetic terenuri sport usamv cluj napoca terenuri sintetice tribune sportive terenuri de tenis renumite tipuri piste Tribuna terenuri tenis gazon sintetic umplutura teren sportiv terenuri minifotbal terenuri sport tartan terenuri lut terenuri multifunctionale terenuri de tenis gazon artificial video